De meest bizarre rechtszaken

De Verenigde Staten is een land waar soms de meest spraakmakende rechtszaken voorkomen. Omdat hier mensen voor allerlei zaken aangeklaagd worden komen er soms ontzettend bizarre verhalen voorbij. Het gaat vaak om zaken tegen de grootste bedrijven. Dit gaat veelal om dingen die in Nederland niet veel voor zullen komen. Hieronder volgt een overzicht van de meest bizarre zaken;

Zaak tegen Pepsi

Een Amerikaan klaagde Pepsi aan omdat hij beweerde ziek te zijn geworden van het drinken van frisdrank. Uiteindelijk kreeg hij niet het bedrag waarvoor hij het bedrijf aanklaagde maar werd er buiten de rechtszaal een schikking getroffen tussen beide partijen.

Zaak tegen McDonalds

In de jaren 90 eiste een vrouw uit de Verenigde Staten een schadevergoeding van het fastfoodbedrijf. Dit had echter niets met het eten te maken. Nadat de vrouw koffie had besteld in de auto morste zij deze en raakte hierdoor gewond en moest behandeld worden. Opvallend genoeg won zij de zaak en kreeg een astronomisch bedrag mee.

Zaak tegen Subway

De reden dat Subway door een klant werd aangeklaagd leek al een stuk meer gegrond dan bij de eerdere twee voorbeelden. Een klant at er namelijk een broodje waar een mes in zat. De klant won tevens de zaak maar kreeg wel een veel lager bedrag dan waar deze in eerste instantie op had gehoopt.