Als advocaat of jurist een kantoorruimte huren

Een fenomeen dat je binnen de advocatuur erg veel tegenkomt zijn de statige panden en chique kantoren van waaruit men veelal werkt. Het gevolg hiervan zijn torenhoge kantoorlasten, die meestal doorberekend worden aan de cliënt. Binnen de advocatuur beslaan de kantoorlasten gemiddeld genomen zo’n 40% van de totale overheadkosten, terwijl dit percentage bij andere zakelijke dienstverlenende instellingen “slechts” rond de 20% ligt. Dat is dus dubbel zo hoog! Er is echter een goedkoper alternatief, namelijk het huren van een kantoorruimte.

Flexkantoren, flexplekken en antikraak

Tegenwoordig zie je steeds vaker kantoorpanden met flexibele kantoorruimtes. Dergelijke kantoorruimtes zijn doorgaans vele malen goedkoper om te huren dan een eigen pand. Een flexibele kantoorruimte huren levert je ook een aantal andere voordelen op: je huurt een volledig ingerichte kantoor- of vergaderruimte met een hoog kwalitatieve service en dienstverlening. Bovendien zijn de huurcontracten relatief kort, zitten er weinig haken en ogen aan en heb je de keuze uit diverse flexconcepten.

De ruimte efficiënt benutten

We begrijpen dat er aan advocaten en juristen bepaalde eisen worden gesteld wat betreft de vertrouwelijkheid en de bescherming van gevoelige gegevens. In deze branche zijn het dan ook vooral de kleinere kantoren en zelfstandigen die overstappen op flexplekken of flexkantoren. Het is zelfs niet onmogelijk om een persoonlijke en afgesloten ruimte of een volledige verdieping binnen een dergelijk kantoorpand te huren. In dat geval zijn de andere faciliteiten zoals de receptie, de vergaderruimtes, het restaurant en de ICT wel gezamenlijk. Op deze manier worden de ruimtes van een pand efficiënt benut.

Alle voordelen op een rijtje

  • Als advocaat of jurist behoud je je eigen identiteit en kun je zelfstandig werken. Tegelijkertijd kun je de volledige service van een groot kantoor benutten.
  • Je kunt gebruikmaken van alle faciliteiten, zonder dat daar grote investeringen voor benodigd zijn.
  • Je betaalt een vaste huurprijs, met daarbovenop variabele kosten op basis van het werkelijke verbruik van de overige faciliteiten.