Bekende advocaten in Nederland

Nederland telt een aantal elite advocaten. Vaak zijn deze erg bekend omdat ze als erg goed te boek staan en zelden of nooit een zaak verliezen. Andere redenen kunnen zijn dat ze een in de media zeer breed uitgemeten proces hebben behandeld of een bekend persoon te raad staan tijdens en zaak. Dit zijn een aantal van de bekendste advocaten die in ons land te vinden zijn;

Gerard Spong

Met zijn advocatenkantoor Spong advocaten heeft Gerard Spong al heel wat roemruchte zaken behandeld en staat hij bekend als een van de beste, zo niet de beste, advocaat die ons land te bieden heeft. Hij staat tevens vele bekende Nederlands bij wanneer deze in de rechtszaal moeten verschijnen. Naast het vak van advocaat heeft Gerard Spong ook diverse boeken uitgebracht en is dus ook schrijver.

Theo Hiddema

Al decennia lang is Theo Hiddema een van de bekendste advocaten van Nederland. Reeds begin jaren tachtig begon hij al zijn eigen advocatenkantoor en hij heeft sindsdien een aantal bekende zaken achter zijn naam staan. De laatste tijd verwerft hij vooral veel bekendheid omdat hij in de politiek is gestapt namens de partij Forum voor Democratie. Hij is bij deze partij de rechterhand en adviseur van lijsttrekker Thierry Baudet.

Bram Moszkowicz

De naam Moszkowicz is sowieso een hele grote in de juridische wereld. Al generaties lang heeft deze familie grootse advocaten voortgebracht. Bram Moszkowicz verdedigde meerdere bekende criminelen uit ons land tijdens talloze verschillende zaken. In 2013 ging het echter mis. Omdat er meerdere facetten van de boekhouding niet in orde waren, er beloftes niet werden ingelost en omdat bleek dat er contante betalingen waren aangenomen werd Bram Moszkowicz uit zijn ambt gezet.